______________________________________________________________________________________________________
Mandag den 17. oktober tog vi de første spadestik
til vores om- og tilbygning

2011-10-17

 
Foreninger og andre interesserede var mødt op for at overvære at vi gravede det første spadestik. Det var en stor opgave for dem, der skulle grave. Vi kunne måske fornemme lidt manglende rutine. Men når de har gravet hele soklen til den nye hal, så kan de bare det der.
 

10 måneder senere - lørdag den 25. august 2012 var vi færdige og havde indvielse.


Se billeder fra byggeriets start ved at bladre ned til "bunden".
 Billeder fra August 2012.


 
Tiden går - og så har vi en ny hal.

Siden det første spadestik den 17. oktober sidste år er der lagt mange timer i vores om- og tilbygning.

Der er slået en del streger - også i overført betydning. Vi har hele tiden haft travlt med at vælge rigtigt.

Nu glæder vi os vildt meget til at vise jer det færdige resultat ved åbningsfesten lørdag den 25. august kl. 13:00


 

Nye billeder fra juli 2012.


Her er billeder af nogle af de mange aktiviteter, vi har gang i for tiden. Det er dog kun lidt af alt det, der sker i hallerne. Billeder fortæller en del men...

KOM OG SE HVOR LANG VI ER KOMMET


Det eneste vi beder dig om er ikke at gå i vejen for vore håndværkere. Vi er sikker på, at du får en god oplevelse.
 

Ude er tømrerne i gang med beklædningen
Halgulvet klargøres i hal 2
Trappeområde i hal 1 (gl. hal) før
Indgangspartiet med de kendte bogstaver
Lyddæmpning af lofter i omklædningsrum
Med hjælp fra moderne løftegrej går det ret hurtigt
Sportsgulvet i hal 2 rulles ud og limes
- og her efter ny gulvbelægning.
Og her er vi i gang med en udbygning af indgangen
Nyt køkken og cafediske i rustfrit stål


 

Den gamle hal får nyt gulv.

2012-06-05


Inden længe vil I kunne se det nye gulv i den gamle hal. Billederne her viser et step på vejen. Der er lavet nye trin, så det bliver nemmere at gå på trappen til siddepladserne. Et filt-lignende materiale er lagt på det eksisterende gulv. I morgen lægges der to lag MDF-plader på.


Lidt forskellige billeder fra byggeriet

2012-05-25
 

En ny elevator - USAMLET

Hal-2. Tidtagerboks og tilskuerpladser

Hal-1 er blevet lysere.

Hal-2. Springgraven får låg på.

Hal-2. Et kik ind til skytterne


Hallen vrimler med dygtige håndværkere. Der er gang i alle hjørner og kroge.

2012-05-08


Lige for tiden er der rigtig gang i byggeriet. Der er elektrikere, springgravsmontører, tømrer- og murersvende, folk med koste og støvsugere samt hallens personale, der kæmper for at holde de få ting, man stadig kan bruge, i forsvarlig stand.
 


 

Det støver igen. Det er ikke en ny udgave af kendt dansk film

2012-05-03


Efter ønske fra vore brugere, har vi bestemt os for at lave vinduer mellem de to haller samt mellem den gamle hal og cafeteriet. Billedet til venstre viser den nye hal, hvor vi kun er halvt igennem muren. På billede to er vi kommet igennem. Det gav ret meget støv. Og støv kom der endnu mere af. Murerne forsatte med at lave vindueshullerne til cafeteriet.

Vi håber at I kan leve med det. Vi sørger for hele tiden af støvsuge og gøre rent - men vi kan ikke helt undgå lidt støv her og der.

 


 

Vinduerne kom i går. Tømrerne monterer de første vinduer i dag

2012-05-03


Nu er der gang i vinduesmontagen. Hidtil har vi kunnet drage fordel af en ret utæt bygning. Det har været med til at vi har fået udluftet den nye bygning, så den megen fugt i forbindelse med støbning af gulve har kunnet komme ud. Når vinduerne er på plads skal vi have facadebeklædningen monteret. Lige pludselig ligner det en flot idrætshal.
 


 

Betonbiler stod her til morgen i kø ved Vinderup Hallerne
2012-04-02


Omkring 12 læs beton er i dag lagt ud i den nye hal. Der er brugt en pumpebil for at bringe betonen fra lastbilerne og ind i hallenDer er 105 meter fra pumpebilen på pladsen foran hallen til udgangshullet i røret inde i hallen. Så det er nemt at forestille sig, hvad der kunne være sket, hvis noget satte sig fast i et af rørene. Heldigvis gik alt godt.

 


 

På mandag støber vi
2012-03-31Her til formiddag var forberedelserne til støbning af gulv i den nye hal næsten færdig. De er færdige med at bruge Manitou'er til opgaver op ad vægge og under loftet. Elektrikeren og smeden har lagt deres rør og ledninger i sandet. Sandet er rettet af. Der er isolering på gulvet. Der lavet afgrænsninger, så den flydende beton kommer på gulvet og ikke ned i springgraven.


Med lidt forsigtig hovedregning vil den beton, der skal på gulvet kun fylde lidt under halvdelen af springgraven op, hvis vi forestillede os at de hele blev hældt i hullet. Vi skal bruge omkring 100 m³. Så der er gode muligheder for at se en betonkanon på mandag.

 

Værn - kalder arkitekten det
2012-03-28

Det er det, vi andre kalder et rækværk, der sørger for at tilskuere på 1. sal  ikke falder ned i hallen. Men ligemeget - smeden er ved at montere rækværket. Det er lavet i galvaniseret jern på en måde, der sikrer at små børn hverken kan komme igennem eller over det uden hjælp.
Laserstyrret afretning af sand
2012-03-27

En forholdsvis lille maskine kommer tirsdag til Vinderup. Der er monteret en mærkelig ting foran. En specialskovl med påbyggede antenner. Det viser sig at være en laserstyrret afretningsmaskine. Antennerne fanger laserstrålerne og sørger for, at afretningsværktøjet hele tiden holder den helt rigtige højde. Bagefter ligger sandet fuldstændig vandret i den rigtige højde.

Næste trin i processen er udlægning af isolering. Der skal 2 lag på med en samlet tykkelse på 30 cm. Vi undgår helt sikkert fodkulde i den nye hal.

  

Rullende gulvfabrik
2012-03-27

En kæmpe lastbil kommer til Vinderup. Det er en meget stor blandemaskine, der producerer et specielt gulvmateriale. Det pumpes op til lokalerne på 1. sal, hvor det sprøjtes ud på gulvet. Ca. 4 cm tykt. Dagen efter er det færdigtørret, så vi kan gå på det. Det virker som om, det er et gummimateriale man går på.


7 meter høje vægge
2012-03-20

I vore 2 nye mødelokaler bliver der højt til loftet. Det er med til at give et godt indeklima og plads til "store tanker"

Det ene lokale er til vore nye lejere, skytterne. Det andet lokale skal bruges til møder og aktiviteter, hvor hallen er for stor og hvor der er brug for mere plads end det, vi kan tilbyde i dag. Vi udlejer i dag hallen til organisationer, der dels skal være i hal og svømmehal og som også skal have lokaler til instruktion og møder. Det er et område, vi vil forsøge at udbygge.

 Bedre udsigt for tilskuerne
2012-03-20

I den nye hal har vi lavet en balkon ud for de nye mødelokaler på første sal. Her vil vore tilskuere få mulighed  for at overskue aktiviterterne i hallen.

 
Vi laver hul i væggen
2012-03-02

For at vi kan få mere åbenhed i vores byggeri, laver vi mange ekstra vinduer. Billederne nedenfor viser det arbejde, vi er i gang med for at få hul mellem de to haller. Den udvendige mur er fjernet og der er muret nye vinduesfalse. Nu mangler vi den inderste mur. Det venter vi med til maj måned, hvor alle aktiviteter i den gamle hal er færdige for denne sæson.
Det er stadigt koldt udenfor
2012-02-24

Kulden har betydet nedsat aktivitet. Det har været for koldt til at lægge tagpap. Det har været så koldt, at ikke en gang vintermåtter har kunne holde jorden frostfri. Tømrerne er ved at færdiggøre elevatortårnet med spær og isolering.

Nu må foråret gerne snart komme. 

Nu kan vi snart få varme i den nye hal
2012-02-03

Jens Christian og Gert er gået i højden for at montere radiatorerne. Når radiatorer og rør er samlet, vil vi kunne få varme i hallen. Det vil sige - vi må hellere vente til alle huller er lukket. Der stadig nogle huller, der skal lukkes ved vinduer, døre samt i sammenbygningen med den gamle hal.

Men vi følger vores tidsplan med få justeringer.
Nu er det vinter i Vinderup
2012-02-03

Temperaturen er i minus. Det bliver koldere, men heldigvis ikke så slemt, som det var de foregående 2 år. Men sne og kulde generer vores byggeri. Fredag morgen måtte tagpapfolkene give op. De kunne ikke få så meget varme ud af gasbrænderne, at de kunne brænde tagpappet fast.

Bo nåede at få de sidste plantesten lagt til trappe-nedgangen ved skytterne. Nu er der vintermåtter på og vi afventer varmere vejr.


Gavlen mod nord
2012-01-24

Kranen, der løfter kassetterne på plads har travlt i dag. For at nå det hele startede tømrerne tidligt med at montere kassetter i gavlen ud mod vejen. Kl. 8 var det sidste element på plads og kranen kunne køre til nye opgaver. De sidste "huller" bliver lukket med døre og vinduer.
 Gavlen mod syd
2012-01-23

Mandag er tømrerne begyndt med at lukke gavlen mod syd. Vejret er klart bedre i dag sammenlignet med sidste uge. Men desværre er prognoser kun prognoser - i sidste ende bestemmer vejret selv, hvordan det vi være.


 

Weekenden lover sne og regn
2012-01-20

Fra morgenen af gav det kolde vejr vore håndværkere uforudsete opgaver. Det var meget koldt med is på vandrette flader. 

Men heldigvis kan vi nu se lyset for enden af hallen. Tømrerne er blevet færdige med at lægge tagkassetter op. Tagpapfolkene fulgte efter med at svejse pap på alle samlinger, så vandet ikke rendte igennem kassette-samlingerne. De sidste vægkassetter i gavlene bliver lidt nemmere at arbejde med, da de er knap så vejrfølsomme.
Byggepladsen vrimler med dygtige håndværkere
2012-01-17


Vejrudsigterne er ikke med os. Det bliver regn i morgen eftermiddag og måske sne i weekenden. Derfor har vore håndværkere meget travlt med at få lukket hallen. Siden og taget mod øst er beklædt med kassetter. Onsdag skulle de have fortsat mod vest, men må desværre lave noget andet på grund af vejret.

Torsdag og fredag ser vejret lidt bedre ud.
 Nu lukker vi hallen
2012-01-16


Bjarne Thomsens folk er i gang med at "lukke" hallen med elementer på væg og tag. På billedet til venstre er de første vægelementer ved at blive monteret.

På det andet billede er nogle af tagkasserterne. Der er pap foroven, isolering i midten og troll-tex loftsplader for neden.En solskinsdag i Vinderup
2012-01-13


For mange er fredag den 13. forbundet med ulykke.

Det gælder ikke i Vinderup. Høj solskin og mange glade gæster til vores rejsegilde gjorde dagen til en af de heldigvis mange gode dage, vi har haft i forbindelse med vores byggeri. Der er mange at takke, hvilket vores formand Finn Christensen også gjorde i sin tale. Men ifølge tidsplanen har vi lang vej endnu. Der skal vises mange billeder på denne hjemmeside, inden vi kan holde åbningstalen efter sommerferien.Billeder fra spæropstillingen
2012-01-10

 


 

De første spær bliver monteret
2012-01-09

I dag og i morgen rejses der spær på vores nye hal.

 

Så er der "tag" på skydebanen
2011-12-20

Efter væggene er placeret kom der etagedæk på. Det ligner lidt et månelandskab. Men inden elementfolkene forlod os, var der lagt beton ud over det hele.

 

Lørdag morgen
2011-12-17

Så er alle vægelementerne i underetagen oppe. Lokalerne virker ret store, men de skal nok blive fyldt med rekvisitter og mange mennesker, der glæder sig over de nye muligheder.
8 skydebaner
2011-12-17

De rå vægge danner rammen om vores kommende skydebaner. Lige nu er det måske svært at forestille sig.

 

Elementerne er ved at komme på plads
2011-12-16

De tre elementmontører og kranføreren arbejder for fuld tryk for at nå at stille alle elementer op inden de kører hjem. De sidste elementer bliver nok "sort" arbejde. Det blev i hvertfald mørkt inden de blev færdige.

 

En kæmpe kran kommer til Vinderup
2011-12-16

Til at placere de tonstunge betonelementer er der tilkaldt hjælp fra en 100 tons kran fra BMS. Når vi siger tonstunge, så passer det. Nogle elementer vejer omkring 10 tons. Det er ikke meget hjælp man får ved at bruge sikkerhedshjælm og sko, hvis kæden i kranen knækker.

Men igen er det dygtige folk, der ved hvad de arbejder med. Vi glæder os til tirsdag, hvor alle elementer og dæk er på plads.

 

Støbning af gulv
2011-12-08

Inden aften er beton lagt ud i rummene, som bl. a. skal bruges af skytterne og til rekvisitter, bander, net, mål og rengøringsmaterialer. Først i næste uge bliver vægelementer monteret. Til dette kommer der en ret stor kran. Når vægge er opstillet, lægges der loft/gulv-elementer ovenpå.

Stålspærene bliver monteret først i det nye år.

 

Fundamentarbejdet ved skydebanerne skrider frem
2011-12-05

Vi arbejder med at få gjort klar til elementopsætning ved skydebanerne samt Jørn nye depot.

 

Springgraven er støbt
2011-12-05

Nu er hullet til springgrav og trampoliner lavet. 

 

De sidste større kloakarbejder er på plads.
2011-11-24

Nu skal vi til at bygge for alvor. De nødvendinge kloakflytninger er lavet. Nu skal vi til at støbe fundamentet til den nye hal.
Springgraven tager sin begyndelse.
2011-11-24

Springgraven er ved at blive støbt. Bunden blev færdig i går og nu er de i gang med at gøre klar til siderne.

 

Den gamle hal bliver, hvor den er.
2011-11-11

Tømrerfirmaet Bjarne Thomsen er igang med at fjerne tagplader på den gamle hal. Ikke fordi vi skal have 2 nye haller. Men i sammenbygningen skal der laves kæmpestor tagrende, så vand fra de to tagflader ikke render ind i hallerne.

 

Der graves også uden for matriklen.
2011-11-11

En del af kommunens kloakrør ligger der, hvor den nye hal kommer.

Derfor er parkeringspladsen mod Østevang nu gravet op. Her kommer den nye kloak.

 

2011-10-27
Lastbiler kører stadigt i pendulfart mellem Vinderup og Herrup med sand den ene vej og jord den anden. Sandet bliver planeret af en stor gummiged og gravemaskinen sørger for at fylde lastbilerne med overskudsjord.

 

2011-10-25
Tre store lastbiler kører med sand til hallen. Sandet køres ud med en gravemaskine. Lastbilen fyldes med overskudsjord og kører det ud til grusgraven,  hvor det senere skal bruges til reetableret af området.

Når sandet er fordelt i udgravningen kører en vejtrumle rundt og komprimerer sandet.


 

2011-10-24
En bjergsø i Østrig og diger i Thailand?

Nej - der er, som I kan se, udgravninger i forbindelse med haludvidelsen.

 

2011-10-22
Så er hegnet op mod cykelstien foran den nye hal fjernet. Det tunge materiel er kørt på pladsen, så vi kan komme i gang med fjernelse af overjord. Nu kan der ikke være nogen tvivl. Vi får en ny hal i Vinderup.
 
2011-10-22
Gravemaskinen fra Preben Poulsen, Herrup
er ved at fjerne fliserne langs den gamle hal. De materialer, der kan genbruges lægges i depot til genanvendelse.
2011-10-17
Den første store maskine skal i arbejde. Den skal gøre byggepladsen klar til tunge maskiner og køretøjer. Der skal ryddes et hegn og lægges tykke jernplader ud, så køretøjerne ikke synker ned i jorden.

2011-10-17
Så er vi i gang med vores om- og tilbygning. Den 17. oktober blev første spadestik taget. Vi håber løbende at kunne vise billeder fra byggeriet.
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Vinderup Hallerne | Halvej 2B | 7830 Vinderup | Tlf.: 97 44 18 75 | mail@vinderup-hallerne.dk